“КROP:HUB” у Кропивницькому: для чого створювали та що зробили

06/12/19 11:12 Суспільство

У Кропивницькому волонтери розповіли журналістам про створення першого громадського простору “КROP:HUB” вчора, 5 грудня.

“Волонтерство – це така річ, яка не може бути на постійній основі, тобто якщо ми об’єдналися на темі війни, то з розвитком всіх подій, ця тема стала трохи ширша. Близько трьох років тому у нас виникла ідея відкрити соціальний простір, де хлопці соціалізуються та будуть входити в суспільство вже з новими сприйняттями того, що відбувалося в країні поки вони захищали Батьківщину”, – зазначила координаторка “КROP:HUB” Інна Колпак.

Нагадаємо, відкриття простору відбулося 19 жовтня на базі волонтерського складу, а ще раніше – намету організації “Серця матерів Кіровоградщини”.

За словами координаторки “КROP:HUB” Інни Колпак, це спільний проект місцевих громадських організацій – “Серця матерів Кіровоградщини”, ЦРВ “Коловорот”, центр #СМАйЛ та Асоціація жінок України ДІЯ.

Ремонт у приміщенні робили ветерани та волонтери.

“Це все волонтерська робота. Було залучено хлопців із 30 бригад”,- наголошує Інна Колпак.

Тут військові можуть отримати “підвішену каву”, а також відвідати, або провести будь-який захід безкоштовно.

«Наша мета – підтримати ветеранів, які повернулися з війни, воїнів, які досі несуть службу, а також – допомогти їм соціалізуватися, знайти своє місце у мирному світі. У нас було залучено більше 30 ветеранів до роботи, – повідомила арт-координаторка простору Катерина Колтунова.

З огляду на те, що потрібно кожного місяця сплачувати за оренду, волонтери пропонують бажаючим приміщення для проведення фотозйомок, концертів, творчих зустрічів тощо.

Крім домомоги ветеранам, у просторі проводять інформаційні та творчі заходи.

“Моя мрія створити цікаву альтернативу дозвілля для містян, як для дорослих, так і для дітей”, – додає арт-координаторка простору Катерина Колтунова.

За 50 днів у “КROP:HUB” проведено 40 заходів. У закладі на постійні основі діють заходи: Krop:Майстерня, благодійний ярмарок DobroStore. А також благодійний розпородаж, з метою збору коштів для допомоги військомим, ветеранам та їх родинам.

 

Джерело: 
Мій Кіровоград