До Дня Захисника України покажуть відеопроєкт про військових з Кропивницького

9 грудня до Дня Захисника України відбудеться презентація відеоісторій військових, які народилися і живуть у Кропивницькому і області.

Захід відбудеться 9 грудня о 14:00 у приміщенні військового ліцею «Сокіл».

Як повідомили організатори проєкту "Поєднані", презентують відеоісторії тих, хто вирішив піти на захист своєї країни. Чесні історії про вибір, мотивацію, про війну і життя опісля, пише "Гречка", інформує «МК».

Хтось потрапив у засідку у Південному кільці, хтось надавав медичну допомогу, хтось втратив обидві руки, рятуючи побратимів від розриву гранати, а хтось заходив у тил ворога для розвідки позицій. Історії про війну, про побут, про сміх і біль втрат, про засідки і успішні військові операції - у відеоісторіях ветеранів.

На презентації будуть і самі герої проєкту – учасники бойових дій у російсько-українській війні на Донбасі.

Серед них: доброволець УДА Ігор Козуб, військовий 3 батальйону Сергій Зубенко, боєць тероборони Сергій Лещик, військовий з 57 бригади Євгені Кузьмін, доброволець батальйону «Золоті Ворота» Леонід Багно, а також Микола Бердник із 53 бригади.

Вхід вільний.

Довідково. Проєкт “Поєднані” організований за підтримки відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України. У 2019 році реалізовується вже третя частина всеукраїнського проекту. Розпочався він 2017 року із серії плакатів та відеоінтерв’ю з військовими, вихідцями з Донеччини і Луганщини.

У 2018 році розказали про ветеранів з Криму, Запоріжжя і Херсону. Того ж року вдалося відзняти одне з останніх інтерв’ю з ветераном УПА із Запорізької області Леонідом Герасим’юком.

У третьому етапі проекту команда сфокусувалася на історіях військових з південних регіонів - Одещина, Миколаївщина, Кропивницький. Ветерани різних професій (вчителі, науковці, кадрові військові, медики, програмісти), різного віку, статі і бойового досвіду, але всі разом стали на захист своєї країни.

Джерело: 
Мій Кіровоград