Кропивничан закликають наповнити Скарбничку хоробрості

В обласній дитячій лікарні спорожніла Скарбничка хоробрості.

Її встановили у гематологічному відділенні п’ять років тому, розповіла CBN ініціаторка створення скарбнички Наталія Селецька, пише «МК».

В усьому світі у відділеннях, де лікуються онкохворі дітки, встановлюють бокси, з яких малеча бере невеличкі подарунки після отримання певних процедур. А вони бувають дуже болісними, особливо коли беруть спиномозкову пункцію чи вколюють препарати хіміотерапії.

«Зараз у наших діток у відділенні гематології не найкращий період – написала Наталія на сторінці міжнародного благодійного фонду «Янгол Життя» у Facebook. – З деякими дітьми, які їм стали друзями, довелося попрощатися назавжди. На порозі відділення вони зустрічають нових діток з переляканими очима, у яких теж рак. Деякі дітки, які раніше поїхали з відділення переможцями, тепер повертаються знову…

Зараз віра і надія тане з кожним днем, з появою кожної дитини дітям і їхнім батькам здається, що з раком попрощатися назавжди не вийде.

Ті батьки і дітки, які вже вдома бояться приїжджати на обстеження, бояться почути найстрашніші слова…

Зараз не легкий період у онкохворих діток та їхніх мам, лікарів і всіх, хто працює у відділенні гематології

Зараз страшно і нам…

Ми хочемо повернути діткам віру, ми хочемо підтримати їх і сказати про те, що це така важка осінь, від якої ми всі дуже втомилися, і так буде не завжди, ми зможемо пережити цей період і нам надію дарують наші переможці!» – написала Наталія на сторінці міжнародного благодійного фонду «Янгол Життя» у Facebook.

У скарбничку кладуть маленькі іграшки, розмальовки, книжечки, канцелярію. Дівчатка полюбляють біжутерію та дитячу косметику, але не можна дарувати гребінці, гумки, заколки для волосся. Хлопці – пазли, Лего-конструктори, машинки, літачки. А всі разом – кіндери, іграшки з подарункових наборів закладів швидкого харчування та аскорбінки з різним смаком.

Усі іграшки повинні бути новими.

«Наших діток зараз дуже важливо і потрібно підтримати. Тоді йти до маніпуляційної на пункції чи встановлення чергового катетера не так страшно. Вони знають, що за їхнє терпіння і мужність вони самі виберуть собі подарунок з великого боксу, який зараз часто стоїть порожнім і порадувати себе дітки не можуть!

Беріть участь і допоможіть нашим діткам стати сильнішими і хоробрішими!» – закликають волонтерки з «Янголу Життя».

Можна підтримати Скарбничку хоробрості фінансово, якщо немає часу самому придбати.

Приват 24: 5169 3305 0948 8034.

Термінали: 5169 3324 0686 9423.

Лікпей: https://www.liqpay.ua/ru/checkout/i2744160377

Контактні дані

– Наталія – (099) 038-17-50;
– Ольга – (098) 003-19-29.

Джерело: 
Мій Кіровоград