В Олександрiї проведуть свято «Козацької слави» та «Покровський ярмарок»

До Дня захисника України, Дня Українського козацтва i Покрови Пресвятої Богородицi в Олександрiї проведуть свято «Козацької слави», «Покровський ярмарок» та iншi культурно-розважальнi заходи.

Про це «МК» поiнформували в прес-службi мiської ради.

Протягом наступного тижня для вiдвiдувачiв мiського музейного центру iм. Худякової пройдуть тематичнi лекцiї, екскурси, iнтерактивнi заняття.

Мiськi бiблiотеки органiзують для учнiвської молодi iсторико-патрiотичнi брейн-ринги, народознавчi дiалоги, години козацьких традицiй та iншi заходи.

11 жовтня за участi творчих колективiв мiста у вiйськовiй частинi №2269 вiдбудеться концертна програма до Дня захисника України.

Основнi загальномiськi заходи пройдуть 12 жовтня на пл. Соборнiй та бiля стадiону «Нiка».

О 9:30 на площi Героїв Чорнобиля вiдбудеться покладання квiтiв до пам’ятного хреста воїнам, які загинули за Україну.

На центральнiй площi з 8:00 працюватиме «Покровський ярмарок». Офiцiйне вiдкриття – о 9:00. Пiд час ярмарку вiдбудеться концертно-розважальна програма та частування козацькою кашею і чаєм.

На майданчику бiля стадiону «Нiка» о 10:00 розпочнеться мiський фестиваль «Козацької слави». Колективи освiтнiх закладiв змагатимуться у конкурсах на кращий козацький курiнь i кулiш. Вiдбудеться фестиваль справжнього українського гумору та сатири «Усiвськi балагури».

Також бiля стадiону рятувальники проведуть показовi виступи «Козак-рятувальник – завжди поруч».

Джерело: 
Мій Кіровоград