На Кропивниччині вимагають у Зеленського ремонту двох аварійних мостів

Про це повідомляє «МК» з посиланням на пресслужбу Олександрівської РДА. 

Жителі селища Олександрівки підписали звернення до президента України з вимогою капітального ремонту двох аварійних мостів, які є частиною автодороги державного значення М-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв.

Проблема цих двох шляхопроводів існує вже давно. Адже, аварійними мости визнали ще у 2015 році. Майже десять років тому ці мости з невідомих причин були передані на баланс Олександрівської селищної ради.

Інтенсивний рух, в тому числі великовагового транспорту, призводить не тільки до руйнування дорожнього покриття на мостах, але й до руйнування самої конструкції об’єктів, адже мости будувалися у 60-70-х роках ХХ століття і не розраховані на великотоннажний транспорт.

Місцева та районна влада вже давно намагаються вирішити цю проблему, в тому числі, і шляхом повернення мостів на баланс держави. Адже самостійно капітально відремонтувати ці шляхопроводи ні селище, ні район не в змозі.

Орієнтовно на ці роботи необхідно більш ніж 100 млн грн, а таких коштів немає у бюджетах Олександрівського району та Олександрівської селищної ради.

Власними коштами проводилися лише поточні ремонти дорожнього покриття, що не вирішує існуючої проблеми. Тому жителі вийшли на мітинг та зачитали звернення, яке направлять до Офісу глави держави. 

Джерело: 
Мій Кіровоград