Групу, яка ухилилася вiд сплати податкiв на понад 6 мiльйонiв, викрили на Кiровоградщинi

09/08/19 11:08 Економіка, Події

Експортуючи товари за кордон, група осiб на Кiровоградщинi ухилилася вiд сплати податкiв до державного бюджету на суму понад шiсть млн грн.

Про це CBN поiнформували в обласнiй прокуратурi, передає «МК».

На Кiровоградщинi припинили дiяльнiсть органiзованої групи з мiжнародними зв’язками, яка використовувала пiдприємства-нерезиденти з ознаками фiктивностi та «офшорнi зони».

Вказана група здiйснювала експорт волоських горiхiв до Туреччини, Iраку, Єгипту, Мексики, Iспанiї та iнших країн по заниженим цiнам, без вiдображення проведених операцiй у податковому та бухгалтерському облiках. До контролюючих органiв для перетину митного кордону надавали пiдробленi пакети документiв, в тому числi й сертифiкати походження товарiв.

Виручку в iноземнiй валютi вiд експорту приховували, офiцiйно до України не повертали. Загальний обсяг операцiй по суб’єктам господарювання, якi входили до «центру мiнiмiзацiї митних платежiв», минулого року перевищив 43 млн грн.

Лише за попереднiми пiдрахунками, у результатi протиправної дiяльностi при експортi товарiв, до бюджету не сплатили податок на доходи фiзичних осiб на суму понад шiсть млн грн.

У членiв групи вилучили рiзноманiтнi печатки, бланки мiжнародних товарно-транспортних накладних, грошовi кошти, а також чорновi записи дiяльностi та комп’ютерну технiку. Наразi сторона обвинувачення звернулась до суду щодо накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслiдування триває.

Джерело: 
Мій Кіровоград