Скільки витратили на фейсбук-рекламу кропивницькі кандидати-мажоритарники

20/07/19 12:07 Публікації

Політична реклама вже давно перебралась з екранів телевізорів та шпальт газет не лише в інтернет-ЗМІ, а й в соціальні мережі. Facebook, Instagram, Twitter,Youtube… сховатись від політики стало практично неможливо. В умовах надзвичайно короткого передвиборчого сезону політичні партії та кандидати-мажоритарники все частіше застосовують таргетовану рекламу, «продаючи» себе та свої ідеї користувачам соцмереж.  

Завдяки нещодавно запущено інструменту «Бібліотека реклами» ми визначили ТОП-5 мажоритариків кропивницького 99-го округу, які найбільше витрачаються на власне просування через мережу  Facebook.

Вказані нижче суми охоплюють період із 1 червня по 12 липня включно.

На першому місці з показником 2250$ розташувався представник президенської партії «Слуга народу», генеральний директор ТОВ “Прайм-Тайм” Олександр Дануца зі своєю «оЗЕлененою» сторінкою.

Друге місце, витративши 1643$, впевнено посідає самовисуванець, член політичної партії «Європейська солідарність», депутат Верховної Ради Костянтин Яриніч. Зауважимо, що на офіційному сайті ВР помічником нардепа на громадських засадах й досі вказаний нинішній його конкурент Олександр Дануца.

Вклавши в ФБ-рекламу 390$ на третє місце виходить висуванець від ВО «Батьківщина», депутат міської ради Кропивницького, генеральний директор та співвласник ТОВ “Альянс-Трейдинг” Олександр Цертій.

Дещо відстає від колишнього колеги по партії «Народний фронт» нинішній безпартійний самовисуванець, депутат Верховної Ради Олександр Горбунов. Витративши 361$ мажоритарник виходить на четверте місце нашого рейтингу. Зауважимо, що левову частку грошей кандидатом було вкладено в рекламу фестивалю «Кропивницький», ініціатором проведення якого він є.

Закриває п’ятірку з сумою в 192$ Олександр Персіянов. Не надто відомий широкому загалу представник партії «Сила і честь», тимчасово непрацюючий житель села Гатне Києво-Святошинського району Київської області, однак не поскупився на таку рекламу, навідміну від більшості місцевих кандидатів-мажоритарників.

Загалом п’ятірка учасників передвиборчої гонки за майже півтора місяці сумарно витратила на рекламні пости в Facebook 4836 доларів.

Павло Лісниченко, Центр медіарозслідувань "ПРОЗОРО"
 

Джерело: 
Мій Кіровоград