10 запитань, на які не зможе відповісти пан Вакарчук

23/06/19 10:06 Публікації

1) Чому пан Вакарчук говорить за нову політику, нові правила, за якими житиме країна, але весь процес будівництва його партії нічим не відрізняється від типової постсовкової схеми партійного будівництва? Купили стару партію -> перейменували -> назбирали навколо лідера невідомих людей, без будь-яких зрозумілих принципів відбору -> запустили меседжі і рекламу за все хороше проти всього поганого. Ні ідеології, ні дієвої програми, ні ідей, ні людей партія не має.

2) Чому пан Вакарчук говорить за нову політику, нові правила, за якими житиме країна, але питання фінансування його партії залишається абсолютно непрозорим. Під час кампанії нам показують якихось "спонсорів", які роблять внески кілька сотень тисяч гривень, в той час як кампанія коштує сотні мільйонів гривень і почалася задовго до цього. Хто її фінансує? Перед ким несе фінансові зобов'язання пан Вакарчук і що обіцяє взамін?

3) Чому пан Вакарчук говорить за нову політику, нові правила, за якими житиме країна, але в своєму політичному турі щиро засіває співочою гречкою, замість обговорення з виборцями своєї політичної програми? У Верховній раді він теж збирається співати? Чи працювати над законами? То чому співає на зустрічах з виборцями? Чим це принципово відрізняється від того, що робили впродовж 28 років "старі політики", які мають піти?

4) Чому співочий безкоштовний тур Вакарчука проходить регіонами, де підтримка Порошенка є значною? Чому пан Вакарчук не їздить співати в Дніпро, Харків чи Одесу, там де перемагають його конкуренти з "95 кварталу" і Медведчук, а їздить в ті регіони де має шанси партія Порошенка?

5) Чим принципово відрізняється партія "Голос" від партії "Слуга народу"? Такі ж невідомі персони, відібрані без будь-якого зрозумілого та прозорого принципу відбору. Чому відсутність політичного досвіду, непрофесійність, нефаховість є предметом гордості обох партій, якщо в розвинутих демократичних країнах з сильними економіками і високим рівнем життя, цінується якраз протилежні характеристики політиків? Члени сенату США, як правило, десятки років є політиками нижчих рівнів, перед тим як стати сенаторами. 

6) Чому пан Вакарчук говорить за нову політику, нові правила життя, які буде впроваджувати, якщо в сьогоднішній електоральній ситуації, від нього нічого не залежатиме в парламенті? Про які нові правила каже пан Вакарчук, якщо сам факт подібних обіцянок є такою звичною передвиборною брехнею?

7) Чому пан Вакарчук допускає можливість об'єднання з Слугою Народу, якщо це також "стара політика", де Вакарчук буде в коаліції слуг олігарха, з яким бореться Вакарчук. Чи пан Вакарчук буде не зауважувати Коломойського, Богдана, Ткаченка та інших?

8) Чому, зважаючи на сумнівні електоральні перспективи, деструктивність самої ідеї "нових ліц" без фаху і досвіду, в умовах реваншу, пан Вакарчук намагається пройти в Раду за рахунок виборців Порошенка, а реваншистів практично не критикує, не намагається конкурувати з Зеленським? Чим це зумовлено: особистими амбіціями чи зобов'язаннями?

9) Чому пан Вакарчук вважає ворогом номер №1 України якусь абстрактну корупцію, а не російське військо, не росіян, які вбивають українців в Україні, які руйнують міста і села, які вивозять заводи в росію. які знищують Україну інформаційно? Чи не є це спробою відвернути увагу від справжнього ворога, зосередившись на внутрішніх чварах, які нав'язують зовні?

10) Чому пан Вакарчук, який вважає, що ворогом №1 є корупція і олігархи, дезертирував з "поля бою" (з Верховної ради) тоді, коли відбувалися наймасштабніші корупційні процеси, коли олігархи прибирали до рук сотні державних монополій і формували свої імперії? Чому він тоді не говорив про корупцію, про олігархів, чому не захищав Україну від них, чому не захищав українську армію від деребану, чому не висловлювався з приводу кабального газового контракту і Харківських угод, чому нічого не казав, коли в 2013 росія ввела санкції проти України, чому був пасивним під час Революції Гідності, коли українців вбивали? Чому захисником він став аж тепер, повторюючи солодку лабуду, яку 28 років перед виборами говорили "старі політики"?

Mason Lemberg

Джерело: 
Мій Кіровоград