Місцеві громади Кіровоградщини за 2018 рік отримали 733 млн. грн. плати за землю

12/01/19 02:01 Економіка

За 2018 рік надходження плати за землю від платників Кіровоградської області склали 733,1 млн грн., зокрема, юридичними особами сплачено 563,8 млн грн., 169,3 млн грн. – фізичними особами, пише "Факел", передає «Мій Кіровоград».

В цьому році відбулося зростання доходів місцевих бюджетів Кіровоградщини по платі за землю у порівнянні з 2017 роком на 98,2 млн грн., або на 15,5 відсотків.

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Фізична особа – власник земельної ділянки або декількох земельних ділянок одного виду використання, яка належить до пільгових категорій, звільняється від сплати земельного податку за умови подання письмової заяви у довільній формі до 01 травня поточного року до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки (у разі наявності декількох ділянок – про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги) про надання пільги, яка починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Джерело: 
Мій Кіровоград