На Кіровоградщину сніговий циклон, можуть «закрити» дороги області

а повідомленням гідрометеорологічного центру по всій області очікується погіршення погодних умов. Циклон, що утворився учора на півдні Італії, наближається до Одеської області. За прогнозами синоптиків він дістанеться Кіровоградської області завтра по обіді. Тому з другої половини 11 січня слід очікувати значні опади у вигляді снігу, хуртовини з швидкістю вітру 15-20 м/с, заноси, перемети та ожеледицю на автошляхах. Вночі з 11 на 12 січня сніжитиме, температура повітря знизиться до - 11-16 С морозу. Вдень 12 січня буде достатньо прохолодно -5-10 С, місцями очікується налипання снігу та хуртовини. У вихідні прогнозується коливання температури з чергуванням теплих і холодних фронтів та помірні опади, пише «Мій Кіровоград» з посиланням на сайт Кipовогpадcької ОДА.

З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Керівники відповідних служб та відомств прозвітували про готовність діяти у складних погодних умовах.

За інформацією начальника управління ДСНС України в області Віталія Миронюка, в залежності від ситуації на автошляхах на певних напрямках можливе обмеження руху транспорту. Управлінням ДСНС в області визначено 43 проблемні ділянки (спуски та підйоми), біля яких чергуватимуть рятувальники зі спецтехнікою. Також визначено місця стоянок для вантажівок. Розгорнуто мобільні пункти обігріву.

До боротьби зі снігопадом готові й працівники "Облавтодору". За словами керівника служби Андрія Рудніка, практично кожної доби на автошляхах області задіяно від 50-70 спецтехніки. На період сильних опадів чергуватиме більше 200 одиниць техніки. Служба у повній мірі забезпечена піщано-сольовою сумішшю та пальним.

Що стосується пасажирських перевезень, директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша повідомив, що на даний час рух автобусів не обмежено. Автостанції координують роботу пасажирських перевезень зі Службою автомобільних доріг. Рішення про обмеження руху прийматиметься відповідно до погодних умов. Однак на період негоди мешканцям області настійливо рекомендують утриматись від поїздок.

Перший заступник голови облдержадміністрації звернувся також до представників Головного управління Нацполіції в області з вимогою не допустити ускладнення руху транспорту та заторів на автошляхах області.

Джерело: 
Мій Кіровоград