На Кіровоградщині виробляють найдешевший в Україні асфальтобетон

На Кіровоградщині реконструювали 56,7 кілометра доріг, на які витратили 704 мільйона гривень, пише CBN.

Про це під час прес-конференції в CBN сьогодні, 26 листопада, розповів керівник служби автомобільних доріг області Вадим Коюденко.

Він зазначив, що цього року на Кіровоградщині реконструювали 56,7 кілометра доріг, на які витратили 704 мільйона гривень.

«Це були дороги М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине, Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв та М-22 Полтава – Олександрія», – сказав Вадим Коюденко.

Основними критеріями при визначенні переможців тендерних процедур є наявність у підрядника власного асфальтобетонного заводу, власної техніки та доброї репутації. В області цього року працювали товариства «Ростдорстрой» (Одеса), «Автодор» (Одесса) та ДС «Пром Груп» (Київ).

Він наголосив, що Кіровоградщина – серед лідерів за планом виконання поточного середнього ремонту. Завдяки цьому уряд країни виділив додаткові кошти: 128 мільйонів гривень направили на ремонт ще 13 кілометрів доріг та 72 мільйона – на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт.

Цього ж року вперше за п’ять років в Україні побудували дорога (6,4 кілометра) навколо Знам’янки.

«Це дало змогу повністю вивести зі Знам’янки транзитний транспорт», – зазначив Вадим Коюденко.

На її створення з держбюджету виділили 141 мільйон, при цьому економія по об’єкту склала близько 4,5 мільйона.

За словами керівника служби, в Кіровоградській області один кілометр поточного середнього ремонту дороги вартує 10 мільйонів гривень, адже на Кіровоградщині виробляють найдешевший в Україні асфальтобетон. Гарантійний термін поточного середнього ремонту складає 10 років.

Джерело: 
Мій Кіровоград