Коли прибудуть та скільки коштуватимуть вакцини від грипу в Кіровограді

15/10/18 12:10 Здоров’я

Протягом найближчих тижнів до Кіровоградщини та до всіх областей країни надійдуть вакцини проти грипу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у МОЗ.

За інформацією, цього року в Україні ймовірно циркулюватимуть вірус, подібний до A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09, вірус, подібний до A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2) та вірус, подібний до B/Colorado/06/2017.

В Україні доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція) і «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея) — обидві якісні та безпечні.

Вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців.

Загалом до областей надійде 350 000 доз вакцин проти грипу. Вартість вакцин складе від 200 до 300 гривень.

Довідково:

Вакцинація проти грипу належить до рекомендованих щеплень та відсутня у національному календарю щеплень, тому вакцину можуть закуповувати за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян. МОЗ України закликає керівництво закладів охорони здоров’я, підприємств та установ забезпечити вакцинування громадян, особливо із груп ризику, які щоденно працюють у колективі й наражають себе на небезпеку зараження вірусом грипу.

Щороку в Україні реєструють близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких припадає на грип та ГРВІ. За даними минулого епідсезону, в нашій країні було зафіксовано сім летальних випадків унаслідок грипу. Жоден із пацієнтів не був щеплений проти грипу.

Щорічна вакцинація — найдієвіший засіб для профілактики грипу. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а зміцнює його і змушує працювати більш активно і продуктивно.

Джерело: 
Мій Кіровоград