На Кіровоградщині виявили збудників лептоспірозу

12/10/18 11:10 Здоров’я

У Компаніївському районі вживаються заходи з недопущення поширення особливо небезпечної інфекції – лептоспірозу.

Про це CBN повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби в області.

При дослідженні гризунів, виловлених у лісосмузі на в’їзді в Компаніївку, в трьох екземплярах виявили збудників лептоспірозу та в одному – ієрсиніозу.

Головам Компаніївської ОТГ та РДА, відділу освіти, головним лікарям Компаніївської ЦРЛ та КЗ «ЦПМСД» направили рекомендаційні листи щодо проведення заходів з недопущення виникнення та розповсюдження виявлених захворювань на території району.

Запобіжні заходи повинні бути спрямовані на ліквідацію джерела інфекції, а саме – знищення пацюків і мишей. При догляді за тваринами як на фермі, так і вдома, необхідно використовувати засоби захисту (рукавиці, халат, чоботи).

Боротьба з гризунами, які є довготривалими носіями лептоспір та виділяють їх із сечею в навколишнє середовище, повинна проводитися всіма доступними засобами (капкан, пастка, приманка).

Для недопущення передачі інфекції харчовим шляхом населенню рекомендується не вживати сиру воду з неперевірених джерел та відкритих водоймищ, не пити некип’ячене молоко, захищати продукти харчування від доступу гризунів, не їсти немиті овочі й фрукти.

Джерело: 
Мій Кіровоград