У Кропивницькому відбудеться зустріч з видатним композитором України Володимиром Губою

30/09/18 12:09 Афіша

4 жовтня (п’ятниця) о 16:00 у відділі мистецтв відбудеться зустріч з видатним композитором України Володимиром Губою. Фільми з його музикою відзначалися престижними нагородами на вітчизняних та зарубіжних кінофестивалях. Композитор писав музику для художніх фільмів Леоніда Осики. Він сам  – “жива книга” свого часу. Цікава та оригінальна людина, наповнена позитивних емоцій до життя, повідомляє "Факел".

Мало хто знає, що Володимир Губа разом з Валентином Сильвестровим та Леонідом Грабовським були членами неформальної групи композиторів-авангардистів “Київський авангард”, яка була створена у 1965 році. Намагаючись відокремитись від загальновизнаної культури радянської України, учасники руху відкрили для себе нові підходи до поняття мелодики, ритміки та музичного дизайну.

Тож чекаємо кожного, хто цінує “чарунки долі” — несподівану зустріч з незвичайним митцем — композитором Володимиром Губою.

Зустріч відбудеться у відділі мистецтв (І поверх) обласної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний!

Довідка

Композитор Володимир Губа народився 22 грудня 1938 року у Києві. Навчався композиції у Київській державній консерваторії ім. П.І.Чайковського (1977, клас Б. Лятошинського, А. Штогаренка). Працював учителем музики в музичних школах, музичним редактором Держтелерадіо УРСР. Був музичним редактором студії «Укркінохроніка». Автор музики близько 200 художніх, мультиплікаційних і документальних фільмів.

Є членом Національної спілки композиторів України, Національної спілки кінематографістів України, Творчої спілки «Кінематографія слов’янських народів». А також членом правлінь організацій «Меморіал», «Україна — Ізраїль» та «Форстерський міст» (ФРН).

Лауреат премій ім. М.Лисенка та ім. В.Стуса, нагороджений Почесною грамотою Абхазії (1975) та Почесною Грамотою Президії Верховної Ради України. Заслужений діяч мистецтв України (1995). Народний артист України (1999). Лауреат Премії ім.Б.М.Лятошинського (2011).

Джерело: 
Мій Кіровоград