Квіташвілі: в Україні від грипу померла 51 людина

В Україні від грипу померла 51 людина. Про це сьогодні під час брифінгу щодо епідемічної ситуації із захворюванням на грип та ГРВІ заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні, на жаль, у нас є 51 підтверджений випадок летальних випадків. Це, ще раз ми підкреслює, пізніше звернення людей, що належать до групи ризиків, до лікарів. Я ще раз хочу попросити, щоб були більш пильними, і навіть якщо сумніваєтеся - грип це чи ні - звертайтеся до поліклініки, лікарні", - заявив Квіташвілі.

При тому міністр зазначив, що зараз немає ніяких підстав для паніки.

Найбільша кількість смертей зафіксовано в Одеській області. "Вінниця - 7, Волинь - 2, Донецьк - 4, Житомир - 1, Запоріжжя - 1, Кіровоград - 1, Миколаївська - 1, Одеса - 20, Рівно - 3, Харків - 2, Черкаська - 1, Чернівецька - 1, Львів - 1, Київ - 5", - повідомив Квіташвілі.

Керівник ДП "Український центр по контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України Любов Некрасова заявила, що зараз в Україні на грип та ГРВІ перехворіло майже 2,5 млн осіб.

"На сьогоднішній день в Україні перехворіли 2 433 550 зареєстрованих випадків захворювання грипом і гострими респіраторними хворобами. І якщо взяти у відсотковому відношенні, то це як раз десь 6% населення України на сьогодні звернулися за такою допомогою. Більшість з тих, хто звернувся за таку допомогу - діти - 67%", - повідомила Некрасова.

Джерело: 
Мій Кіровоград