Кіроворадським діятм-інвалідам подарували реабілітаційне обладнання

Родинам, де виховуються особливі діти, подарували реабілітаційне обладнання. Вручення подарунків відбулось цієї неділі у Свято-Успенському храмі в Кіровограді.

Засновник Благодійного фонду «Покрова» Олександр Жеменюк розповідає, фонд майже щорічно допомагає лікарням і церквам. Минулого року чотири лікарні у Кіровограді отримали подібні подарунки. Цього року допомагають храмам, при яких діють школи і табори для дітей, пише Гречка.

«Ми їздимо по храмах, тож коли приїхали сюди, вирішили допомогти. Ми привезли автоматичні ходунки, костилі, два стільчики-трансформери для дітей з церебральним паралічем. Це все імпортні вироби. До Нового року теж плануємо привезти подарунків», - говорить Олександр Жеменюк.

Голова ГО «Серця матерів» Людмила Шукрута розповідає, усе, що привезли меценати, недоступне для родин дітей-інвалідів.

«Усі речі, що привезли насправді дуже потрібні. Не кожна мама може придбати настільки дороговартісні вироби. Ці речі передамо у шість родин, але, зазвичай, мами передають потім ці речі між собою, тож ходунки, стільчики будуть служити не одній дитині».

У списку речей, яких потребують родини особливих дітей: памперси, ліки, харчуваня та засоби реабілітації. Їх також можна приносити до храму.

Фото Валерій Лебідь

 

Джерело: 
Мій Кіровоград