Що кіровоградці просять у Порошенка

Всі вже знають, що можна подати електронну петицію Президенту Петру Порошенку. 25 000 підписів гарантують, що він розгляне звернення.

Серед петицій із Кіровоградщини найбільше - про перейменування обласного центру. Лідер за підписами - бізнесмен Євген Бахмач, який просить повернути місту його історичну назву Єлисаветград.

Що кіровоградці просять у Порошенка - фото 1

На другому місці (364 підписи) Іван Шевчук із абсолютно протилежним проханням: "Не допустити перейменування Кіровограду на Єлисаветград, вибравши серед таких назв - Златопіль, Інгул, Тобілевичі, Скіфопіль, Екзампей".

Що кіровоградці просять у Порошенка - фото 2

Ще одна петиція з розряду серйозних стосується ремонту доріг.

Що кіровоградці просять у Порошенка - фото 3

Так як написати звернення може будь-хто, достатньо лише зареєструватись на сайті, є і чимало оригінальних пропозицій. Наприклад, Максим Калніболотський хоче, щоб столицю України перенесли в село Торговицю на Кіровоградщині. Мотивує це так: "Для створення зручних умов проживання мешканцям Києва, збереження культурного та історичного ландшафту міста, припинення хаотичної забудови перенести столицю України в інше місце".

Що кіровоградці просять у Порошенка - фото 4

Ще одна вельми цікава петиція стосується створення в Кіровограді велосипедної інфраструктури. На це потрібно виділити 9 мільйонів гривень (цікаво, як автор порахував). А саме прохання варте того, щоб процитувати зі збереженням стилістики та орфографії: "Створити велосипедні: дорішки, парковки, мастерські, магазини для різних велосипедних поколінь у місті Кіровоград. Виділить з місцевої казни 9000000 гривень для велосипедної інфраструктури. Переваги велосипедної інфраструктури які будуть вливати нові гроші в казну :парковки, мастерські, магазини . Будуть пользуваця туристи, місцеві жителі, покращиця екологія".

Що кіровоградці просять у Порошенка - фото 5

Depo.Кіровоград

Джерело: 
Мій Кіровоград